Căutare

News LetterPrimeşte HTML?

Login

 

La data de 18 ianuarie 2018, Comisia Permanentă a Uniunii Naționale a Barourilor din România a votat în unanimitate semnarea declarației de aderare a UNBR la Protocolul de colaborare privind educația juridică, inițiat de Ministerul Justiției, Ministerul Educației Naționale, Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public și Înalta Curte de Casație și Justiție.

Prin acest demers, UNBR va susține promovarea educației juridice în unitățile de învățământ preuniversitar, în cadrul învățământului școlar obligatoriu, prin oferirea de informații cu caracter juridic cadrelor didactice și elevilor.

Domeniile care vor face obiectul educației juridice sunt, în special, Constituția României, drepturi, libertăți și îndatoriri fundamentale, aspecte privind procesul legislativ, aspecte cu caracter general privind organizarea sistemului judiciar, elemente de bază ale dreptului civil și penal, formele răspunderii juridice, unele aspecte privind organizații și relații internaționale, elemente de prevenire și combatere a corupției.

Conform Protocolul de colaborare privind educația Juridică, UNBR va desemna persoane care vor contribui la realizarea activităților menționate la art. 3 din Protocolul susmenționat.

sursa: http://www.unbr.ro/aderarea-unbr-la-protocolul-de-colaborare-privind-educatia-juridica/

27 FEBRUARIE 2018, orele 15,00

Deschide PDF / DOC

Deschide PDF

balul.avocatilor.2018

Deschide DOCX / PDF

Dăm publicității comunicarea transmisă de Președintele UNBR tuturor membrilor Consiliului Uniunii privind implicarea barourilor și a avocaților în sprijinirea activității Comisiei parlamentare speciale pentru sistematizarea, unificarea și asigurarea stabilității legislative în domeniul Justiției.

Citeste mai departe..

Deschide PDF

 

Avocații din Baroul Vâlcea  pot accesa gratuit aplicația „Conversie audio în text” din „Tabloul național al avocaților”. Publicăm și un Ghid practic de utilizare a aplicației.

Aplicația a fost finalizată în cadrul acțiunilor inițiate de UNBR pentru „Ziua Europeană a Avocaților – 2017” cu tema „AVOCAȚII ÎN E-VOLUȚIE”.

Tabloul Național al Avocaților poate fi accesat de avocați de aici: https://www.ifep.ro/Account/Login.aspx. Avocații care nu își cunosc datele de autentificare își pot recupera parola de la următorul link: https://www.ifep.ro/Account/PasswordRecovery.aspx

 

Ghid practic de utilizare a aplicatiei "Conversia Audio in text"

Format PDF

 

În vederea organizării Zilei Europene a Avocaților din 25 octombrie 2017, publicăm Manualul CCBE cu îndrumări pentru organizarea de evenimente cu tema „Avocații și evoluția digitală: în ce fel poate transformarea digitală să îmbunătățească relația dintre cetățean și avocat”.

Citeste mai departe..